Σύντομα κοντά σας, με συνεχή ροή. Στείλτε με mail τις προτάσεις σας.

7 Δεκ 2009

Περπατώντας στην στρωμένη από βότσαλα παραλία στα Πολιτικά, εκεί που σκάει το κύμα, σκέπτεσαι πόσο τυχερός είσαι που έχεις αυτό το προνόμιο. Γιατί πράγματι προνόμιο είναι να απολαμβάνεις στα ρουθούνια σου αυτή την υπέροχη αύρα της Θάλασσας. Να ακούς τα κύματα να σπάνε στην ακτή. Να βλέπεις τα γλαροπούλια που συνοδεύουν τα ψαροκάικα με την ελπίδα η γενναιοδωρία του ψαρά να κορέσει την πείνα τους.

Αυτή η παραλία που τόση ηρεμία και γαλήνη μας προσφέρει, εμείς είμαστε ανίκανοι να της ανταποδώσουμε το ελάχιστο. Σκουπίδια κάθε είδους πεταμένα εδώ και εκεί μαρτυρούν τον πολιτισμό μας. Τρομάρα μας… δεν έχουμε καν την ευαισθησία να σεβαστούμε τον εαυτό μας. Τουλάχιστον αν δεν είμαστε ικανοί να καθαρίσουμε την παραλία,ας κάνουμε κάτι πιο απλό. Μην πετάμε τα σκουπίδια μας εκεί. Υπάρχουν και κάδοι απορριμμάτων.

Γιατί η Θάλασσα δεν είναι απλά φύση.
 ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ.

2 σχόλια:

  1. καλημέρα
    Η απορία μου είναι γιατί ο Δήμος ή η κοινότητα δεν βάζουν έναν άνθρωπο να καθαρίζει; Εμείς όταν βρισκόμαστε εκεί, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, βγαίνουμε με σακουλίτσα και μαζεύουμε όσα σκουπίδια μπορούμε.
    Επίσης εκεί που δείχνει η φωτό σου, λίγο πριν, υπάρχουν στην παραλία φυτεμένα σκουριασμένα σίδερα από παλιό παγκάκι που έσπασε. Δεν θα έπρεπε κάποιος να μεριμνήσει να φύγουν από κει αυτά τα επικίνδυνα σίδερα;
    Και λίγο πιο πριν υπάρχει μεγάλος όγκος κλαδιών απο τα κλαδεμένα δέντρα και τώρα που έγινε το πεζοδρόμιο πετάχτηκαν από μέσα, δηλ προς την πλευρά της θάλασσας. Στην πρώτη κακοκαιρία θα τα τραβήξει η θάλασσα μέσα. Φροντίστε ρε παιδιά κι αυτό... Διαμαρτυρηθείτε!!!
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πράγματι άξιο απορίας, πως ορισμένοι άνθρωποι αντί να προστατεύσουν αυτό που πλουσιοπάροχα τους χάρισε η φύση, το ευτελίζουν, μη μπορώντας να καταλάβουν πως αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Για να προστατεύσεις αυτή την υπέροχη παραλία, δεν αρκεί η μόρφωση. Πρέπει να βλέπεις τη Θάλασσα σαν κάτι ζωντανό. Κάτι ανώτερο από σένα. Σαν μια πηγή που σου προσφέρει ζωή. Τα ψάρια στους ψαράδες, τους επισκέπτες στους λοιπούς επαγγελματίες. Όμως κανένας από αυτούς δεν την προστατεύει. Δηλαδή δεν προστατεύει τα συμφέροντα του. Απεναντίας κάποιοι την ρυπαίνουν. Και μετά θα μιλάνε για την εκδίκηση της φύσης.
    Όσοι από εμάς μπορούμε ας ανταποδώσουμε στη Θάλασσα αυτό που μας προσφέρει.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή