Σύντομα κοντά σας, με συνεχή ροή. Στείλτε με mail τις προτάσεις σας.

1 Νοε 2009


ΑΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΜΝΗΜΕΙΑ
Ενετικός πύργος. Στην πλατεία του οικισμού υπάρχει πέτρινος βενετσιάνικος πύργος, που ακόμη και σήμερα διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Θέση Καυκάλα. Ανατολικά των Πολιτικών, στην περιοχή Καυκάλα, ήταν οι αρχαίες Αιγές όπου είχε την έπαυλη και τις θέρμες του ο Ηρώδης ο Αττικός. Στο ύψωμα και στην περιοχή της Καυκάλας βρέθηκαν όστρακα από την ΠΕ εποχή μέχρι τους Μεσαιωνικούς χρόνους. Επίσης βρέθηκαν επιτύμβιες πλάκες και βυζαντινά αρχιτεκτονικά μέλη.

Θέση Αη Λια. Βορειοδυτικά του οικισμού στη θέση Αη Λια βρέθηκε κεραμοσκεπής τάφος, που χρονολογείται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.. Μέσα στον τάφο βρέθηκαν τρία πήλινα αγγεία.

Σπήλαιο "Μαρμαρά". Στα βορειοανατολικά των Πολιτικών, στην κορυφή υψώματος σε 210 μέτρων βρίσκεται το σπήλαιο "Μαρμαρά". Κάτω από το σπήλαιο περνάει ποτάμι. Σε ανασκαφή βρέθηκε νεολιθική ταφή. Τα οστά ήταν πολύ φθαρμένα, αλλά σώθηκαν δύο αγγεία και δύο όστρεα, που είχαν διασκευαστεί σε κοσμήματα. Πρόκειται για χτένια που είχαν διαμορφωθεί για να φοριούνται σαν περιδέραια

1 σχόλιο:

  1. η δεοντολογία υπαγορεύει ότι θα πρέπει να αναφέρετε την πηγή που χρησιμοποιήσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή